orszagos_intezetek.png
gyermekalapellatas_hu.png
egeszseg_hu
banner_egeszsegfejlesztes_folyoirat.png
Méregközponti bejelentés
norveg_vedono.png
Főoldal » Felső menü » Rólunk » Sajtó » Sajtóközlemények

Állami kitüntetések Semmelweis Nap alkalmából

2015.07.03. Nyomtatás
Twitter

Minden évben július 1-jén ünnepeljük Semmelweis Ignác, a gyermekágyi láz gyógymódja feltalálójának születésnapját, ami egyben a magyar egészségügy legnagyobb ünnepe. Hagyomány, hogy ehhez a naphoz kötődően elismerést kapnak azok a szakemberek, akik kiemelkedő munkát végeznek az egészségügyben. A kitüntetettek között az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat jelenlegi és volt munkatársai is ott vannak.

Az egészségügyi ellátás fejlesztése érdekében végzett szakmai munkája, kimagasló teljesítménye elismeréseként Batthyány-Strattmann László-díjban részesült Dr. Martos Éva, az Országos Élelmezés- és Táplálkozástudományi Intézet főigazgató főorvosa és Dr. Mészner Zsófia, az Országos Gyermekegészségügyi Intézet főigazgatója.

Az egészségügy területén végzett magas színvonalú szakmai munkájáért Miniszteri Elismerő Oklevélben részesült: Fülöp Nándor az Országos "Frédéric Joliot-Curie" Sugárbiológiai és Sugáregészségügyi Kutató Intézet főosztályvezetője.

Csoportos Miniszteri Elismerő Oklevélben részesült Országos Epidemiológiai Központ Nemzeti Biztonsági Laboratórium Munkacsoportja.

ÁNTSZ Országos Tisztifőorvosi Hivatala