orszagos_intezetek.png
gyermekalapellatas_hu.png
egeszseg_hu
banner_egeszsegfejlesztes_folyoirat.png
Méregközponti bejelentés
norveg_vedono.png
Főoldal » OSZIR » HENYIR

Hozzájárulási nyilatkozat tájékoztatója

2017.01.10. Nyomtatás
Twitter

A Humánerőforrás Nyilvántartó Rendszer (HENYIR) alkalmazás az egészségügyi dolgozók foglalkoztatásával kapcsolatos űrlap kitöltését teszi lehetővé Az alkalmazás a www.antsz.hu oldalon érhető el, de csak regisztrált felhasználó számára.

2016. szeptember 1-től a 96/2003. (VII. 15.) Kormányrendelet 14. § (5) bekezdése kimondja, hogy a 30 fő feletti egészségügyi dolgozót foglalkoztató:

  • fekvőbeteg-szakellátást nyújtó egészségügyi szolgáltató,
  • közfinanszírozott járóbeteg-szakellátást nyújtó egészségügyi szolgáltató, ideértve a diagnosztikai szolgáltatást nyújtó egészségügyi szolgáltatót is,
  • az Országos Mentőszolgálat,
  • az Országos Vérellátó Szolgálat

számára kötelező az általuk használt saját elektronikus nyilvántartás és a HENYIR közötti interfész kialakítása.

A tesztelés időszakában az interfészen keresztül történő adatbeküldéshez rendelkeznie kell a fejlesztőnek felhasználói névvel és jelszóval, valamint HENYIR Adatküldő szereppel, melyhez tanúsítványt szükséges igényelni. A tanúsítvány igénylésének módjáról részletes tájékoztatót talál a https://www.antsz.hu/oszir/henyir oldalon a „Tanúsítvány igénylés a HENYIR szakrendszerben” c. dokumentumban. A tanúsítvány igénylés mellé csatolni szükséges a mellékelt „Hozzájárulási nyilatkozat”-ot, amely kitöltése minden olyan egészségügyi szolgáltató részséről kötelező, aki az általa használt bér- és munkaügyi rendszert működtető szoftverfejlesztő cég által alakítja ki és teszteli az Országos Tisztifőorvosi Hivatal (OTH) és az intézmény közötti interfész kapcsolatot.

A HENYIR Szakrendszerrel kapcsolatos további tájékoztató dokumentumok a https://www.antsz.hu/oszir/henyir oldalon érhetők el.