orszagos_intezetek.png
gyermekalapellatas_hu.png
egeszseg_hu
banner_egeszsegfejlesztes_folyoirat.png
Méregközponti bejelentés
norveg_vedono.png
Főoldal » Legfrissebb hírek

Gyógyszertári asszisztens képzés

2023.01.23. Nyomtatás
Twitter

A Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) keretein belül zajló EFOP-1.8.1-VEKOP-15-2016-00001 azonosítószámú, „Komplex népegészségügyi szűrések” elnevezésű kiemelt projekt egyik fő célja a lakosság minél nagyobb arányú bevonása a népegészségügyi célú szervezett szűrővizsgálatokba. E cél elérése érdekében kiemelt fontosságú a lakosság tájékoztatását segítő, elhivatott szakemberek képzése a témakörben naprakész szakmai tudásanyag átadásán keresztül.

Ezúton szeretném szíves figyelmébe ajánlani a kifejezetten gyógyszertári asszisztensek részére meghirdetett „A népegészségügyi célú, szervezett onkológiai szűrővizsgálatok. Online képzés gyógyszertári asszisztensek számára” című akkreditált, szabadon választható, térítésmentes kurzusunkat. Az online továbbképzés sikeres elvégzésével 15 kreditpont szerezhető.

A hiánypótló továbbképzés célja, hogy a gyógyszertári asszisztensek megismerkedjenek a szervezett népegészségügyi szűrések témakörével, és ezen ismeretek elsajátításával megbízható információforrásai legyenek a szűrésbe vonható célcsoportnak. A gyógyszertári asszisztenseknek ugyanis kiemelt jelentőségük lehet abban, hogy az életkor alapján átlagos kockázati csoportba tartozók minél nagyobb arányban megismerjék a szervezett szűrővizsgálatok előnyeit, azok jelentőségét. Abban bízunk, hogy a hiteles, empatikus tájékoztatás eredményeként csökken a népegészségügyi szűrésekkel kapcsolatos averzió, és növekszik a részvételi hajlandóság. 

Tegyünk közösen azért, hogy a hazánkban népbetegségnek számító emlő-, méhnyak- és vastagbéldaganatok megelőzését célzó szűrővizsgálatokkal kapcsolatos információkról a szűrésbe bevonható állampolgárok szakmailag hiteles, megbízható információforrásból tájékozódjanak!

A képzéshez a regisztráció segédlet letölthető innen: SEGÉDLET

Képzési felhívás letöltése innen: FELHÍVÁS