Tisztelt Közétkeztetők!
Tisztelt Lakosság!
A közétkeztetésben résztvevők 2015. szeptember 1-je óta már a korszerű, tudományos alapokon nyugvó a közétkeztetésre vonatkozó táplálkozás-egészségügyi előírásokról szóló 37/2014. (IV. 30.) EMMI rendelet előírásait alkalmazva kell, hogy készítsék az ételeket. Ezen jogszabály lehetővé teszi, hogy Magyarországon minden közétkeztetésben étkező az életkorának és egészségi állapotának megfelelő minőségű és mennyiségű ételhez jusson, ezáltal is garantálva a lakosság egészségi állapotának javítását.
2011. évben az Országos Tisztifőorvos által kiadott 1/2011. számú Normatív Utasítás és Ajánlás fogalmazott meg követelményeket a közétkeztetéssel kapcsolatosan, mely 2015. szeptember 1. napján hatályát vesztette, ezért felhívjuk valamennyi közétkeztetést ellátó szervezetet, hogy a jövőben a Rendelet előírásait vegyék figyelembe.
Országos Tisztifőorvosi Hivatal
Közegészségügyi Főosztály