orszagos_intezetek.png
gyermekalapellatas_hu.png
egeszseg_hu
banner_egeszsegfejlesztes_folyoirat.png
Méregközponti bejelentés
norveg_vedono.png
Főoldal » Felső menü » Rólunk » Sajtó » Sajtóközlemények

Részvételi felhívás - „A roma közösségekben dolgozó védőnők munkafeltételeinek javítása”- 'HU12-0001- PP1-2016' c. projektje keretében megvalósuló „Védőnői jó gyakorlatok Borsod-Abaúj-Zemplén, Heves és Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében ”

2016.08.03. Nyomtatás
Twitter
„Közösségi együttműködés az egészségfejlesztésért”.

A felhívásra azon védőnők jelentkezését várjuk, akik olyan programokat valósítanak vagy valósítottak meg,amelyek hozzájárulnak speciális betegségmegelőző és egészségfejlesztő feladataik hatékony megvalósításához. Ezek a programok többszereplős együttműködésen alapuló „jó gyakorlatok”, amelyek ígéretes, előremutató kezdeményezések, és kiemelt figyelmet fordítanak a hátrányos helyzetű családokkal, különösen a roma közösségekkel kapcsolatos egészségügyi kihívásokra.

A részvételi felhívás célja, hogy tájékozódjunk „jó gyakorlatokat” megvalósító védőnőkről, illetve azokról a „jó gyakorlatokról”, amelyekkel a védőnők részt kívánnak venni a projekt keretében meghirdetett „értékelési folyamatban”. A részvételi szándékukat a regisztrációval jelző védőnők – igény szerint – szakmai támogatást kapnak bemutatkozó anyaguk elkészítéséhez. A regisztrációt kitöltőket 2016. augusztus 31. után megkeresik a projekt regionális koordinátorai, akikkel közösen készítik el a pályamunkát.

Azokat a „jó gyakorlatokat” várjuk , amelyek területi és/vagy iskolai védőnő/védőnők vezetésével, részvételével valósulnak vagy valósultak meg Borsod-Abaúj-Zemplén, Heves vagy Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében. Jelenleg működnek, vagy az elmúlt három évben (2013-2016 között) valósultak meg. Marginalizált roma közösségek egészségfejlesztését, egészségmegőrzését, betegségmegelőzését célozzák, és többszereplős együttműködésre, partnerségre épülnek.

A jelentkezőknek 2016. augusztus 31-ig lehet regisztrálniuk az alábbi linken :

https://www.antsz.hu/content/htmlform?contentid=278993

A „jó gyakorlat” részletes bemutatását tartalmazó pályamunkákat 2016. december 10-ig kell elkészíteni. Az értékelési folyamat során kiválasztott öt „jó gyakorlat” számára szakmai nyilvánosságot biztosítunk, illetve a megvalósításban résztvevőket díjazásban részesítjük, díjazottként 300.000 Ft értékben.

Országos Tisztifőorvosi Hivatal