orszagos_intezetek.png
gyermekalapellatas_hu.png
egeszseg_hu
banner_egeszsegfejlesztes_folyoirat.png
Méregközponti bejelentés
norveg_vedono.png
Főoldal » Felső menü » Rólunk » Sajtó » Archívum

Tisztelt Látogató!

E dokumentum archivált tartalom, amely elavult, nem hatályos információkat is tartalmazhat. Kérjük, hogy a dokumentumra való hivatkozást megelőzően az ÁNTSZ központi (www.antsz.hu), valamint az országos intézetek honlapjainak aktuális tartalmakat megjelenítő oldalain szíveskedjen tájékozódni.

Nincs kapcsolat a korábbi és az új Neisseria meningitidis okozta megbetegedés között

2012.07.20. Nyomtatás
Twitter

Az eddigi járványügyi vizsgálatok a 07. 17-én elhunyt személy, és a jelenleg kórházi kezelés alatt álló két beteg között járványügyi kapcsolatot nem tártak fel.

2012. július 19-én egy 15 éves lány került kórházba Neisseria meningitidis okozta megbetegedés gyanújával. A laboratóriumi vizsgálat igazolta a baktérium kóroki szerepét. A beteg jelenleg kórházi kezelés alatt áll.

Ugyanazon a napon került felvételre szintén Neisseria meningitidis okozta megbetegedés gyanújával egy 16 éves beteg, a lány közvetlen környezetéből. Az ő esetében a C-típusú Neisseria meningitidis baktérium laboratóriumi vizsgálattal nem volt kimutatható.

Mindkét beteg környezetében megtörténtek a járványügyi vizsgálatok, és a velük közeli kapcsolatba került személyek antibiotikus megelőző kezelésben részesültek.

A két fiatal az elmúlt hétvégén rövid időt töltött a Balatonon (Siófok, Szabadifürdő), azonban a Zamárdiban megrendezett fesztiválon nem vettek részt. Az eddigi járványügyi vizsgálatok a 07. 17-én elhunyt személy, és a jelenleg kórházi kezelés alatt álló két beteg között járványügyi kapcsolatot nem tártak fel.

ÁNTSZ Kommunikációs Főosztály