orszagos_intezetek.png
gyermekalapellatas_hu.png
egeszseg_hu
banner_egeszsegfejlesztes_folyoirat.png
Méregközponti bejelentés
norveg_vedono.png
Főoldal » Felső menü » Rólunk » Sajtó » Archívum

Tisztelt Látogató!

E dokumentum archivált tartalom, amely elavult, nem hatályos információkat is tartalmazhat. Kérjük, hogy a dokumentumra való hivatkozást megelőzően az ÁNTSZ központi (www.antsz.hu), valamint az országos intézetek honlapjainak aktuális tartalmakat megjelenítő oldalain szíveskedjen tájékozódni.

Több, mint két hónap után újabb áldozata van az influenzának

2010.04.08. Nyomtatás
Twitter
Gyorsjelentés

2010. április 8.

Újabb áldozata van az A(H1N1)v vírusnak. Az új influenza tüneteivel szállítottak a Szegedi Tudományegyetem kórházába egy 60 éves asszonyt április 4-én. Több krónikus betegségben is szenvedett és az elsődleges információk szerint nem részesült védőoltásban. A beteget intenzív osztályon ápolták és állapota miatt gépi lélegeztetés isszükségessé vált. Életét azonban nem tudták megmenteni.

Ez is azt bizonyítja, hogy továbbra is jelen van az országban a vírus, amely nagyon súlyos megbetegedéseket is okoz, emberéleteket követel. A leghatékonyabb megelőzés, védekezés a védőoltás. Jelenleg is szükséges a gyermekvállalást tervezőknek, az állapotosoknak, a krónikus betegségekben szenvedőknek a védőoltása, ha még nem kaptak oltást 2009. októbere óta.

ÁNTSZ Kommunikációs Főosztály