orszagos_intezetek.png
gyermekalapellatas_hu.png
egeszseg_hu
banner_egeszsegfejlesztes_folyoirat.png
Méregközponti bejelentés
norveg_vedono.png
Főoldal » Felső menü » Rólunk » Sajtó » Archívum

Tisztelt Látogató!

E dokumentum archivált tartalom, amely elavult, nem hatályos információkat is tartalmazhat. Kérjük, hogy a dokumentumra való hivatkozást megelőzően az ÁNTSZ központi (www.antsz.hu), valamint az országos intézetek honlapjainak aktuális tartalmakat megjelenítő oldalain szíveskedjen tájékozódni.

Húsz beteg, ketten kórházban Dunaújvárosban

2011.08.08. Nyomtatás
Twitter

2011. augusztus 8.

A HANKOOK TIRE Magyarországi Kft. (Rácalmás, Hankook tér 1.) gyárüzemében a dolgozók körében 2011. augusztus 05.-én 15 órától enterális tünetekkel jelentkező megbetegedés zajlik.

A betegek száma 20 fő, valamennyien augusztus 04.-én délután a gyár munkahelyi étkezdéjében 16-18.00 óra között paprikás sertésszeletet fogyasztottak nokedlivel. Klinikai tüneteik: a betegeknél hasmenés, hányinger, hányás, hasi fájdalom, láz lépett fel. Kórházi ápolásra 2 beteg szorult.

Mivel felmerült az üzemi konyhán fogyasztott étel kóroki szerepe, a Fejér Megyei Kormányhivatal Élelmiszerlánc-biztonsági és Állategészségügyi Igazgatóság élelmiszer-biztonsági felügyelője 2011.08.-án a helyszíni ellenőrzés során az ételmintákat, illetve a törlék mintákat levette és a Mezőgazdasági Szakigazgatási Hivatal központi laboratóriumába küldte.

A Fejér megyei Kormányhivatal Népegészségügyi Szakigazgatási Szerve Dunaújvárosi, Adonyi, Ercsi, Sárbogárdi Kistérségi Népegészségügyi Intézete intézkedéseként megtörtént a fertőtlenítő nagytakarítás, továbbá elrendelték a betegek, valamint a konyhán dolgozók széklet bakteriológiai vizsgálatait.

Fejér megyei Kormányhivatal Népegészségügyi Szakigazgatási Szerve
Dunaújvárosi, Adonyi, Ercsi, Sárbogárdi Kistérségi Népegészségügyi Intézete,
ÁNTSZ OTH Kommunikációs Főosztály