orszagos_intezetek.png
gyermekalapellatas_hu.png
egeszseg_hu
banner_egeszsegfejlesztes_folyoirat.png
Méregközponti bejelentés
norveg_vedono.png
Főoldal » Felső menü » Rólunk » Sajtó » Archívum

Tisztelt Látogató!

E dokumentum archivált tartalom, amely elavult, nem hatályos információkat is tartalmazhat. Kérjük, hogy a dokumentumra való hivatkozást megelőzően az ÁNTSZ központi (www.antsz.hu), valamint az országos intézetek honlapjainak aktuális tartalmakat megjelenítő oldalain szíveskedjen tájékozódni.

Figyelmeztetés: Ismeretlenek az ÁNTSZ-re hivatkozva küldenek megtévesztő levelet

2014.04.14. Nyomtatás
Twitter

Az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat tudomására jutott, hogy ismeretlenek a Nemzeti Munkaügyi Hivatal Munkavédelmi és Munkaügyi Igazgatóságának nevében, az ÁNTSZ-re is hivatkozva próbálnak meg bejutni más tulajdonában álló helyiségekbe.

A félrevezető „értesítés” nem felel meg azoknak a formai követelményeknek, amelyeket a hivatalos szervek által kiadmányozott iratok esetében be kell tartani. Így a többi között nincs rajta pecsét, aláírás, dátum és iktatószám sem.

A megtévesztő levélben leírt típusú ellenőrzés, az abban szereplő egységtípusok nem szerepelnek az Országos Tisztifőorvosi Hivatal által kiadott éves ellenőrzési tervben.

Felmerülhet, hogy a levél küldőjének célja kifejezetten a megtévesztés, vagy akár bűncselekmény elkövetése. A Nemzeti Munkaügyi Hivatal Munkavédelmi és Munkaügyi Igazgatósága a megtévesztő levélről értesítette a rendőrséget.

Felhívjuk az állampolgárok figyelmét, hogy ha ilyen „értesítést” kapnak, fokozott óvatossággal járjanak el. A közegészségügyi előírások betartását a járási / kerületi kormányhivatalok népegészségügyi intézeteinek munkatársai végzik, akik az ellenőrzés megkezdésekor hatósági igazolvánnyal igazolják magukat.

A félrevezető értesítés itt letölthető

ÁNTSZ Országos Tisztifőorvosi Hivatala