orszagos_intezetek.png
gyermekalapellatas_hu.png
egeszseg_hu
banner_egeszsegfejlesztes_folyoirat.png
Méregközponti bejelentés
norveg_vedono.png
Főoldal » Felső menü » Rólunk » Sajtó » Archívum

Tisztelt Látogató!

E dokumentum archivált tartalom, amely elavult, nem hatályos információkat is tartalmazhat. Kérjük, hogy a dokumentumra való hivatkozást megelőzően az ÁNTSZ központi (www.antsz.hu), valamint az országos intézetek honlapjainak aktuális tartalmakat megjelenítő oldalain szíveskedjen tájékozódni.

Az ország egyes részein meghosszabbítja a hőségriasztást az országos tisztifőorvos

2013.06.21. Nyomtatás
Twitter

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint a hétvégén az ország bizonyos részein továbbra is 25 fok felett alakul a napi középhőmérséklet. Ezért 2013. június 17. hétfő 12:00 órától elrendelt hőségriasztást az Országos Tisztifőorvos 2013. június 22. szombat 24:00 óráig meghosszabbítja a Főváros és Pest megye, Bács-Kiskun megye, Jász-Nagykun-Szolnok megye, Békés megye, Tolna megye, Somogy megye, Baranya megye és Csongrád megye területére vonatkozóan.

Pénteken még csak elvétve alakul ki zápor, zivatar. Szombaton már jobb eséllyel, főként a keleti, északkeleti országrészben alakul ki helyenként zápor, zivatar. Vasárnap nyugat felől hűvösebb levegő érkezik a Kárpát-medencébe, több helyen számíthatunk záporos, zivataros csapadékra, de a legmagasabb hőmérséklet még továbbra magasan alakul. Hétfőtől már 30 fok alatti csúcshőmérséklet várható.

Várható minimum és maximum hőmérsékletek:

Dátum

Minimum

Maximum

alsó

felső

alsó

felső

6. 21.

péntek

  

33

37

6. 22.

szombat

17

22

31

36

6. 23.

vasárnap

17

22

28

33

6. 24.

hétfő

14

20

23

29

6. 25.

kedd

13

19

19

25

 

Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság és az ÁNTSZ Országos Tisztifőorvosi Hivatal kéri az ország lakosságát és a hazánkban tartózkodókat, hogy a nagy melegben fogyasszanak több folyadékot. 11.00-15.00 óra között semmiképpen ne tartózkodjanak a tűző napon. Védjék bőrüket a leégés ellen megfelelő öltözködéssel és napvédő készítmények alkalmazásával. Vegyék igénybe a hűtött helyiségeket.

További információk:

www.katasztrofavedelem.hu
www.antsz.hu

A hőségriasztás fokozatai, fontos tanácsok hőség idejére (video):
http://youtu.be/EXYGuZ3GBWE
 (megszólal: Dr. Páldy Anna, főigazgató-helyettes, Országos Környezetegészségügyi Intézet)

Kérjük, hogy mindenki fokozottan tartsa be az egészségmegőrzésre vonatkozó tanácsokat.