orszagos_intezetek.png
gyermekalapellatas_hu.png
egeszseg_hu
banner_egeszsegfejlesztes_folyoirat.png
Méregközponti bejelentés
norveg_vedono.png
Főoldal » Felső menü » Rólunk » Projektek » EKOP-1.A.2-2012-2012-0014

Véget ért a az ÁNTSZ „Gyorsreagálási képességet növelő komplex informatikai rendszer országos kiterjesztése és továbbfejlesztése” című projektje

2015.11.23. Nyomtatás
Twitter

2014.03.07.

Véget ért az ÁNTSZ „Gyorsreagálási képességet növelő komplex informatikai rendszer országos kiterjesztése és továbbfejlesztése” című projektje az Új Széchenyi Terv keretében. A projekt összesen 297,6 millió forint vissza nem térítendő támogatásból az Európai Unió támogatásával, az Elektronikus Közigazgatás Operatív Program (EKOP) „Ágazati pályázat a közigazgatási szolgáltatások belső folyamatainak megújítására” konstrukció keretén belül valósult meg.

Az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat (ÁNTSZ) elvégezte a közép-magyarországi (KMR) régióban már működő Gyorsreagálási Képességet Növelő komplex informatikai rendszerének (OSZIR) országos kiterjesztését és továbbfejlesztését. A létrehozott új OSZIR rendszer jelentős mértékben felgyorsítja az ügykezelést, összetettebb statisztikai kimutatások elkészítését teszi lehetővé. Mindemellett növeli a lakosság egészség-biztonságát.

A projekt végrehajtása során bővült a Szolgáltató Központ hardver és szoftver infrastruktúrája. Sor került az 5 évnél öregebb munkaállomások cseréjére, valamint a megyei Népegészségügyi Szakigazgatási Szervek (NSZSZ) bevonásával az érintett munkatársak oktatására. A KMR régión kívüli területek adatai is beépültek az OSZIR rendszerbe. Számos terület, pl. egészségügyi szolgáltatói rendszerek, laborrendszerek elektronikus illesztése történt meg.

Az EU támogatásával végrehajtott projekttel megvalósult OSZIR rendszer hatékonyan támogatja az ÁNTSZ szakmai feladatellátását. A sürgősségi ellátás támogatása, a katasztrófavédelem kiegészítése, a járványügyi biztonság, a kémiai biztonság, valamint a sugárbiztonság növelése által nagymértékben nő a teljes magyar lakosság egészség-biztonsága. A rendszer továbbfejlesztésével létrejött visszakereshető, összevethető, komplex adatbázisok jelentősen csökkentik az adminisztrációval, adatrögzítéssel eltöltött munkaidőt. Az új rendszer a kistérségi struktúrát felváltó járási rendszer által támasztott követelményeknek is megfelel, ezáltal eleget téve a törvényből eredő kötelezettségnek.

A sajtóközleményt dokumentum formában itt töltheti le (docx)

A projektről bővebben a https://www.antsz.hu/projektek oldalon olvashatnak, az alábbi elérhetőségeken pedig további információkat kérhetnek.

Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat
www.antsz.hu